vineri, 24 iunie 2011

Conflictul


 Conflictul a existat si va exista intotdeauna intre oameni, fie separat , fie in grupuri de un  fel sau altul, fie chiar in interiorul nostru. Oriunde sunt oameni , exista idei, valori, conjuncturi, stiluri, trecut cu experiente care-si pun amprenta si standarde care pot intra in conflict , ceea ce inseamna ca orice si oricine poate fi cauza unui conflict: obiective, scopuri, aspiratii, asteptari neconfirmate, obiceiuri, prejudecati, competitia, sensibilitatea si mai ales agresivitatea cea mai importanta dintre prezumtiile conflictualiste.
          Dupa Sam Deep si Lyle Sussman( "Secretul oricarui succes: Sa actionam inteligent", Ed. Polimark, Bucuresti,1996, p.120) pot fi identificate trei cauze ale perpetuarii conflictelor:
1.     Traim intr-o lume din ce in ce mai complexa si mai diversa; persoane diferite doresc lucruri diferite , au necesitati  si perceptii diferite si sunt foarte putine lucruri care multumesc pe toata lumea. Este binecunoscut faptul ca fiinta umana se teme de situatiile diferite, ca si de cele noi.
2.     A lucra cu oamenii, a manageria in domeniul resurselor umane nu poate fi decat o permanenta sursa de conflict.Incompatibilitatile , vanitatea , ego-urile si egocentrismul nu pot fi decat situatii prezumat conflictuale.
3.     Traim si muncim intr-o lume care impune limite asupra resurselor noastre. Conflictele organizationale se datoreaza restrictiilor organizatorice si in egala masura, resurselor invariabil limitate.
Dinamica organizatiilor, ca si dinamica grupurilor, presupun pe langa consens si dialog  ,si deschidere, flexibilitate, intelegere, acceptare si respect reciproc. 
"Rezolvarea conflictelor si negocierea", Bucuresti, Rentrop&Stranton, 1999, p.15-16).
1.     existenta unui dualism in relatiile oamenilor cu semenii lor: oamenii au nevoie sa se implice in ceva, dar sa si stea deoparte; sa se comformeze, dar sa se si revolte; sa faca parte din ceva important si totusi sa fie indivizi in afara colectivitatii; acest dualism atitudinal va genera conflicte intrapersonale, interpersonale si de grup
2.     responsabilitatea enorma a managementului care trebuie sa "impinga "organizatia dinspre haos inspre performanta; conducerea "intregului (obiectivele si valorile organizationale) prin forta partilor este fundamentala. Interesele individuale primeaza intr-o organizatie in fata intereselor generale.Resursele umane ale organizatiei vor fi coordonate in activitatea pe care o interprind de interesele personale.Rolul mannagementului este de a minimiza ruptura intre interesele individuale si cele organizationale. Atunci cand nu reuseste sa o faca , conflictul organizational este inerent.
GESTIONAREA este una dintre cele mai importante activitati, iar managementul  este considerat de catre tot mai multi specialisti in domeniu ca fiind la fel de important ca celelalte functii ale managementului resurselor umane.
COLABORAREA
E opusul evitarii si se refera la incercarea comuna de a gasi solutii agreate de ambele parti. In acest sens, analizezi cauzele care au generat conflictul, asculti opinia celuilalt, esti dispus sa-ti asumi  si partea  ta  si sa schimbi acel ceva din comportamentul tau care a dus la aparitia problemei.
FOLOSESTE COLABORAREA cand ambele puncte de vedere sunt la fel de importante; nu situatia de moment este problema, ci sentimentele negative pe care le ai fata de persoana respectiva; cand este nevoie sa intelegi felul in care gandeste celalalt.

ACOMODAREA
E opusul competitiei - intr-o discutie, ambii parteneri lasa de la sine. Acomodarea presupune sa fii generos, lipsit de egoism si dispus sa accepti si opinia celuilalt, chiar daca nu esti de acord cu ea.
FOLOSESTE ACOMODAREA cand cauza sau rezultatul discutiei e mai important pentru celalalt.  o prelungire a discutiei nu face decat sa dauneze relatiei; cand iti dai seama ca ceea ce sustii nu e tocmai adevarat, dar pastrarea armoniei este cea mai importanta .
 Pentru a institui un climat de lucru performant, în organizatiile moderne sunt necesare  noi metode de management, cu accent asupra dezvoltarii, comunicarii, rezolvarii conflictelor, motivatiei, implicarii angajatilor în luarea deciziilor, solutionarii problemelor în grup. Astfel, au aparut practici tot mai sofisticate in managementul resurselor umane, axate pe valorificarea relatiilor dintre oameni care îsi desfasoara activitatea in aceeasi organizatie, promovarea lucrului în echipa, dezvoltarea carierei într-un context international. În noile conditii, managementul resurselor umane a devenit un ansamblu de norme, valori si credinte care exprima însasi filozofia pe care organizatia îsi fundamenteaza relatia cu membri sai.
De la managementul de personal- centrat pe selectarea, pregatirea si remunerarea personalului- în ultimii ani s-a ajuns la un concept nou de gestiune a resurselor umane, focalizat pe dezvoltarea oamenilor pentru satisfacerea nevoilor organizatiei, dar si a asteptarilor individuale.

Nu întâmplator, Bill Gates(Gary Johns, "Comportament organizational",Ed. Economica,Bucuresti,2003,p.295), presedintele fondator al firmei Microsoft, declara în 1992: "Daca 20 dintre cei mai buni oameni cu care lucrez ma parasesc, în câteva luni nu veti mai auzi de Microsoft." Afirmatia reprezinta o recunoastere fara echivoc a faptului ca factorul uman reprezinta, în prezent,  elementul strategic de care depinde buna desfasurare a activitatilor de afaceri, la nivel planetar.
            Întreaga literatura de specialitate recunoaste faptul ca, astazi, baza obiectiva a dezvoltarii managementului o constituie activitatea umana, acesta fiind un proces de DIRIJARE SI ORIENTARE a activitatii resurselor umane în scopul realizarii unor obiective.
 Cauzele conflictelor organizationale
Conceptiile diferite asupra conflictului sugereaza puncte de vedere diferite asupra surselor conflictului. Cauzele care genereaza starile conflictuale pot fi cautate atât în elementele de ordin psiho-sociologic, cât si în elementele structurale ce caracterizeaza organizatiile. Astfel, starile conflictuale pot fi determinate de:
ü      nepriceperea unui membru al grupului de a-si îndeplini sarcinile ce i-au fost atribuite
ü       nemultumirea fata de modul de repartizare a sarcinilor
ü       perceptii si interpretari gresite
ü       lipsa unei comunicari deschise si oneste
ü       relatiile interpersonale dificile
ü       existenta unui climat de neîncredere între oameni
ü       agresivitatea
ü       teama de a lasa pe altii sa se afirme
ü       competitia( opusul colaborarrii)
Un model mai simplu de explicare a conflictelor surprinde într-o varianta instrumentala contradictiileatitudinile si comportamentul partilor implicate. Cauzele conflictelor trebuie privite pe toate cele trei laturi, deoarece conflictul este un proces dinamic în care contradictiile, atitudinile si comportamentele se schimba continuu si se influenteaza reciproc.
Contradictia se refera la incompatibilitatea, perceputa sau reala, de scopuri între partile care intra în conflict, generata de interese, norme, valori, structuri diferite.
Atitudinile includ elemente emotionale, cognitive si de vointa, în timp ce comportamentele sunt rezultatele unor dezechilibre, tensiuni, nevoi, lipsuri, dorinte si asteptari nesatisfacute.
Orice actiune întreprinsa este justificata de un ansamblu de factori care energizeaza, activeaza si sustin comportamentul.
Insistam asupra rolului pe care îl îndeplinesc nevoile pentru ca starea de necesitate nu numai ca stimuleaza dar si orienteaza organismul uman spre anumite moduri de satisfacere adecvata a dorintelor. Deci comportamentul motivat nu este o simpla cauza, ci si un mijloc prin care se poate ajunge la realizarea scopului, intensitatea acestuia fiind determinata de trebuintele specifice dar si de particularitatile stimulilor.
O astfel de abordare are avantajul ca propune solutionarea conflictelor prin dezamorsarea comportamentului conflictual, o schimbare în atitudini si o transformare a relatiilor si intereselor care se afla în centrul structurii conflictuale.
Lipsa comunicarii este deseori o sursa de conflict. În astfel de situatii, singura cale de solutionare a conflictului o reprezinta cooperarea, care permite fiecarei parti sa afle pozitia si argumentele celeilalte parti daca cei antrenati în conflict doresc sa coopereze în scopul gasirii celei mai acceptabile solutii. Schimbul de informatii permite fiecarei parti sa aiba acces la rationamentele si cunostintele celeilalte, neîncrederea, confuzia si neîntelegerea putând fi astfel diminuate în mod sensibil.
Dezacordul vizeaza îndeosebi aspectele etice, modalitatile în care ar trebui sa fie exercitata puterea, luându-se în considerare probitatea morala si corectitudinea. Astfel de diferende afecteaza atât alegerea obiectivelor cât si a metodelor. Unii manageri au tendinta de a alimenta si escalada conflictele interpersonale tocmai pentru a-si consolida pozitiile lor în cadrul organizatiei. Ambiguitatea informatiilor, prezentarea deformata a realitatii, denaturarea rationamentelor celorlalti sunt principalele mijloace ale managerilor incompetenti.
 Aceasta a fost o prezentare generala a cauzelor posibile ale conflictelor.

     Daca luam în considerare tipurile specifice de conflicte însa, putem spune ca în ceea ce priveste:
·                      conflictele interpersonale - principalele motive sunt: diferenta de pregatire profesionala; rezistenta la stres, capacitatea de efort; neconcordanta de caracter si comportament; hartuirea sexuala; sexismul;
·                      conflictele intergrupuri - au ca motive principale: comunicarea defectoasa


PROTECTIA ENERGETICA SAU PSIHICA

Nevoia de protecţie este materializarea instinctului de conservare, fie că vorbim de oameni sau chiar şi de animale. Îmbrăcămintea oferă protecţie împotriva frigului, închizând uşile ne apărăm de hoţi, etc. dar există şi un altfel de agresiune în faţa căreia nici lacătele şi nici gratiile nu au nici un fel de putere. Duşmanii suntem noi înşine, iar pentru a ne proteja avem nevoie de protecţie psihică. Şi când spun aceasta, nu mă refer la acea parte care cuprinde mintea noastră conştientă cu convingeri  precum şi mintea subconştientă cu credinţele iraţionale asociate ei, ci la partea nevăzută, ascunsă, ezoterică şi ocultă din fiinţele noastre, din spatele existenţei pur fizice, la corpurile de energie subtilă, la alte dimensiuni ale conştiinţei, la diferite planuri existenţiale.
UNIVERSUL este tesut din particule energetice.Sursa principala de  energie pentru noi este Soarele, care timp de miliarde de ani a  acumulat energia cosmica si acum ne-o reflecta noua.Particulele energetice, strabatand  tot UNIVERSUL, se descompun in diferite particule mai mici. Ajungand pana la  Pamant, ele energizeaza tot ce se afla in drumul lor.
  Aceasta energie a participat la formarea atmosferei, naturii si vietii pe  Pamant.Tot ea ne mentine viata si echilibrul ecologic. Orice corp si obiect are  propriul camp energetic.Campul acesta contine mii de parametrii.Pe unii ii  cunoastem deja din fizica, altii inca nu sunt descoperiti.
Fizicienii din toata lumea cerceteaza campul energetic uman cu metodele  cele mai moderne. Campul energetic sau aura noastra se poate fotografia,  masura si poate fi vazuta in infrarosu. Pentru  a avea o anumita imagine a valorilor pe care campul energetic le are, vom face  apel la etaloanele de masuri cunoscute, neexistand inca un sistem specializat  de masuratori.
              Corpul nostru este inconjurat de particule  energetice,  numite leptoni. La omul  obisnuit, volumul leptonilor este intre 3, 5-4 m3 de aer, la cei cu  capacitati asa-zise “paranormale” sunt 4, 5-5, 5 m3. Volumul  acestora se masoara cu ansa. Campul nostru energetic contine, de asemenea, specrul  de lumina cu o anumita frecventa. La omul obisnuit frecventa consta in 70% unde  milimetrice, 15% centimetrice si 15% decimetrice, cel cu capacitati paranormale  are cca. 85-95% unde milimetrice, 8-3% centimetrice si 7-2% decimetrice.
              Puterea energiei corpului depinde si  de polaritate. Corpul energetic retine particule pozitive, negative si neutre  si multe altele, carora noi inca nu le cunoastem denumirea.
              Cu cat volumul leptonic, procentul undelor  milimetrice si polaritatea pozitiva este mai mare, cu atat puterea de vindecare  a bioterapeutului este mai mare.      
              Toate particulele se gasesc in  permanenta miscare.Dupa legile fizicii stim ca ele vibreaza, se atrag, se  resping, se transforma in diferite tipuri de energie.
              Psihoparticulele sunt responsabile  pentru planul psihoemotional.Toate particulelepenetreaza corpul nostru  energetic si fizic.Cel mai repede patrund particulele informationale  aducindu-ne informatia despre tot ce ne inconjoara aici si in  departare.Totodata ele duc informatia despre noi in Univers, patrund in corpul  nostru alteparticule.Corpul nostru fizic capteaza toate particulele prin  supafata pielii, prin puncte bioactive, care sunt cunoscute in acupunctura,  prin crestet, prin maini, prin piciore, prin  respiratie si alimentatie.
              Creierul nostru, ca o antena mare, concentreaza  toata informatia si cu ajutorul unor mecanisme si a sistemului endocrin  transforma leptonii in bioparticule de marime 10-9 si le repartizeaza tuturor  sistemelor, organelor, celulelor corpului fizic prin anumite canale si centre energetice  mentinand functia normala a organismului.Pana cand structura parametrilor  corpului energetic este echilibrata si corpul fizic este sanatos. In cazul DEZECHILIBRULUI SCADE FUNCTIA UNOR SISTEME, ORGANE, CELULE..APAR DIFERITE AFECTIUNI.
              Am spus ca toate particulele  energetice vibreaza, transmit informatia de la una la alta.Asa cum toate  campurile noastre se intrepatrund si se intersecteaza, informatia se transmite  de la un corp energetic la altul, dar CREIERUL NOSTRU  PRELUCRAND INFORMATIA ne  FORMEAZA IMAGINI  despre TOT ce ne inconjoara in natura si ce reprezentam noi ca  fiinte umane.
              Intotdeauna campul nostru energetic  LASA O URMA pe tot ce am atins candva, cui i-am strans mana, pe cine am alintat  sau l-am lovit, pe toate obiectele care ne-au fost dragi, ne mentine legatura  intre noi si cei ce ne sunt apropiati.Fiecare fotografie este o urma  energetica.Fiecare casa sau apartament au impregnat toata informatia despre cei  ce au locuit sau locuiesc in casa, dar si despre bucuria sau necazurile, certurile  acelora care au trait aici.De aceea, mutandu-va in casa noua, faceti zugraveala  sau sfestanie casei.      
              Deseori simtiti ca unele obiecte sau  lucruri va fac bine, va bucura, altele va aduc ghinion.Unii oameni va atrag, altii  va resping, etc.Toate lucrurile acestea se petrec la nivel energetic, adica al  subconstientului vostru.
              Stim ca UNII OAMENI AU UN INSTINCT FOARTE DEZVOLTAT  si PRESIMT unele lucruri dinainte.Asta inseamna ca subconstientul  lor este puternic si daca il asculta se vor descurca mai bine in  viata. INFORMATIA SE TRANSMITE  de la OM la OM, de la OM la OBIECTE si INVERS. Asa  stau lucrurile pe planeta noastra si in tot Universul.
              ENERGIILE COSMICE  INFLUENTEAZA TOT  ce se gaseste in Univers si pe Terra.TOATE CAMPURILE FIINTELOR VII  vii si ALE NATURII se influienteaza RECIPROC .Pentru pastrarea armoniei campului  bioenergetic ne ajuta psihoparticulele care se transforma prin epifiza si  echilibreaza planul psihoemotional.Cand functia epifizei este scazuta si campul  energetic este dezechilibrat, apar diferite afectiuni ale sistemului nervos  central si vegetativ.   
              Epilepsia si alte boli ale  sistemului nervos sunt provocate de un dezechilibru energetic foarte  profund. PUTEREA psihoenergiei depinde de  GANDIREA noastra.In ultimii 50 de ani am uitat de puterea gandirii noastre care  poate fi POZITIVA, adica CONSTRUCTIVA, sau negativa, adica distructiva .Fiecare  gand, pune in miscare particule din biocampul nostru. Le concentreaza, le tine  in campul nostru sau le trimite in afara lui. De aceea este foarte IMPORTANT CE GANDIM. Fiecare gand inca neformat, nepronuntat, deja a si ajuns la  destinatie. Fiecare GAND formeaza in CAMPUL ETERIC o forma energetica(forma-gand)  de sine statatoare.
              Gandurile de aceeasi polaritate si  frecventa (fie pozitiva, fie negativa) se aduna, se maresc in volum. GANDURILE POZITIVE de pace, dragoste, bucurie, NE CALMEAZA, NE ECHILIBREAZA fizic si  psihic. NE AJUTA sa comunicam mai bine, sa reusim in rezolvarea problemelor, sa  vedem viitorul cu optimism, chiar si avand unele greutati in viata. Ne ajuta sa  ne mentinem structura campului energetic, primita prin nastere, intr-un  echilibru armonios, sa pastram SANATATEA corpului FIZIC SI PSIHIC si sa trecem mai usor  prin toate incercarile vietii.
              GANDURILE POZITIVE vibreaza la un  NIVEL INALT si ne ridica in plan spiritual. Ne ajuta sa ne realizam si in toate  celelalte planuri:  fizic, psihic, material  si psihoemotional.
              Gandurile negative de invidie, gelozie,  ura, manie, barfele, blestemele, farmecele, toate nemultumirile au vibratii de frecventa  joasa. Acest camp concentreaza mai multa energie negativa din mediul inconjurator  si iradiaza toate particulele negative, incarcand negativ pe toti si tot ce  il inconjoara. Ori de cate ori ne dorim un lucru foarte mult, noi il construim  pe plan mental. Orice gand distrugator, adica negativ, incepe sa existe la acel  nivel de vibratii joase.
              TOTI SUNTEM LEGATI  prin CAMPURI  energetice si GANDURILE noastre. Aceasta explica faptul ca AGRESIUNILE PSIHICE  deseori SUNT FACUTE INCONSTIENT . Oamenii inca nu si-au dat seama de PUTEREA GANDIRII. Ei nu stiu, dar CREAZA ceva ce are o viata proprie in natura.Ceva ce  nu se distruge, ramane aici langa noi si influienteaza toate planurile vietii  noastre. Nu e bine sa emitem ganduri negative, caci ele se vor intoarce intr-un  fel sau altul de unde au plecat si mult amplificate in puterea lor negativa, fiindca  in calatoria sa gandul vostru negativ a mai captat si alte ganduri negative de  vibratie joasa.
              Stim proverbul”TOT CE SE ASEAMANA SE ADUNA”. Cu cat se strange mai multa energie negativa in campul vostru energetic,  cu atat mai mult va dezechilibrati si energetic si fizic si psihic si  spiritual. Intotdeauna invinovatim pe altii ca nu sunt corecti, ca nu ne merge  bine in toate, suntem indispusi, disperati, necajiti si nici nu ne dam seama ca  deseori CAUZA TUTUROR NECAZURILOR  noastre SUNTEM NOI insine, cu gandirea  noastra negativa si tot comportamentul nostru. Noi singuri PUTEM sa ne facem  viata mai usoara sau mai grea.Totul depinde de gandirea noastra, ce forma-gand  emitem zi de zi.Formele- gand, plutind prin spatiu, influienteaza  alte fiinte vii, le poate afecta sau ingreuna starea celor ce ne inconjoara acasa,  la serviciu, in mijloacele de transport si oriunda ne aflam noi.

Protecţia psihică este subtilă şi invizibilă şi ne învăluie ca o barieră în interiorul căreia putem să ne extindem câmpul de conştiinţă fără pericol sau unde ne putem  vedea liniştiţi de viaţa obişnuită.
Cel mai important lucru este aflarea exactă a soluţiei optime specifice fiecăruia şi situaţiile în care se poate găsi. Protecţia psihică, funcţionând în plan subtil, invizibil, poate fi lărgită cu ajutorul energiilor subtile ale cristalelor sau a esenţelor volatile. Mai există şi alte metode...
Să trecem de la necesitatea protecţiei la identificarea agresorilor psihici. Aceştia, agresorii psihici, pot fi gândurile negative conştiente sau nu ale celor din jurul nostru, programele şi mesajele subliminale de la radio şi televiziune, invidia, admiraţia, atacurile mentale controlate ale unor grupări oculte sau practicanţi ai magiei, vrăjitoarele cu farmecele şi legăturile lor etc.Fiinţa umană este un ansamblu format din materie şi energie. Atacul se face, aşa cum am mai precizat, la nivel energetic. Aceasta înseamnă o blocare a canalelor prin care fluxul energetic circulă, dar şi ataşarea unor vampiri energetici creaţi sau entităţi, care afectează vitalitatea persoanei.Unul dintre cele mai frecvente astfel de atacuri este deochiul.  Acesta nu este altceva decât vampirism energetic. Persoana care deoache, care are predispoziţie nativă pentru aşa ceva, fură energie vitală de la persoanele vulnerabile, în general, în mod inconştient. Din momentul în care descoperă această putere, ea rosteşte o formulă de genul : "Ptiu, să nu fie de deochi!" sau îşi alungă "victima " ca pe ceva neplăcut.

            ATACUL  poate fi direct sau indirect. Poate fi  ziua sau noaptea, cand omul este mai deschis energetic si nu se poate proteja  constient.Poate fi provocat de una sau mai multe persoane. Trimis de rude, vecini,  dusmanii vostri sau de oameni stranii(vrajitori). Poate fi indreptat asupra  unei persoane, a unei colectivitati sau a unei comunitati.atacul psihic provoaca dezechilibru pe toate  planurile, acutizeaza afectiunile cronice, pot sa apara afectiuni noi, schimba  comportamentul, duce la discomfort total.
              Daca omul nu iese repede de sub  atacul energetic, starea lui se agraveaza mai profund, chiar poate duce la dezvoltarea  tumorilor si la moarte.

            PROTECTIA este usoara daca  CONSTIENTIZAM tot despre ceea ce am vorbit pana acum
  - Educati-va sa  GANDITI  NUMAI POZITIV despre voi si despre cei ce va inconjoara. Prin aceasta  ridicati vibratiile voastre si ale altora si mentineti echilibrul  energetic.  Orice gand negativ stergeti-l imediat si el nu se va stabiliza in  campul vostru.
  - Programati-va  subconstientul numai pozitiv si el va manifesta numai pozitivul in toate  actiunile si in viata voastra.
  - Invatati sa va  controlati si sa va stapaniti toate emotiile, deoarece ele ne  consuma multa  energie. Macar 2-3 luni ANALIZATI ORICE EXPLOZIE EMOTIONALA. Daca vedeti ca nu  puteti schimba situatia si rezolva problemele, linistiti-va.  Cand sunteti CALMI,  mai usor gasiti raspuns la rezolvarea problemelor si astfel pastrati energia  atat de pretioasa pentru intretinerea corpului.
  - Formati-va in  mental (gand) un invelis protector in forma de clopot, perete transparent,  sfera, piramida energetica, care va acopera  din cap pana in picioare. Infasurati-va in ea din crestet pana in calcaie cu  lumina Divina. Ganditi-va ca nimeni nu poate patrunde prin invelisul vostru  protector, nici un gand negativ, straniu, nici o emotie negativa, nici un  farmec, blestem, etc., si astfel precis ca veti fi protejat. Fiti mai  perseverenti in exercitiu si o sa reusiti numaidecat.
  - Rugati-va ca  Divinitatea sa va ajute in protectia voastra sau a celor dragi voua.Credeti in  adancul sufletului ca va aude si va ajuta; atunci protectia Divina este  garantata.
  - Nu uitati de  rugaciunea “TATAL NOSTRU” si “RUGACIUNEA INIMII", spuse de trei ori dimineata  si seara cu voce tare, ele vor purifica si va echilibreaza campul energetic, va  protejeaza.Rugaciunea voastra sincera si curata pentru binele vostru, a celor  apropiati, chiar si a celor straini, va fi auzita de Divinitate. Imaginati-va  ca tot ce cereti de la Dumnezeu pentru sanatatea voastra si pentru rezolvarea  problemelor voastre, ca si cum rugaciunea voastra s-a si implinit. Faceti asta  timp de 10 zile-1 luna si o sa va mirati ca totul s-a rezolvat mai bine decat  ati programat voi singuri. 
  - Intariti campul  vostru energetic prin GANDURI FOARTE BUNE, respectarea conditiilor vietii  sanatoase (alimentatie , odihna, etc, ). Nu ratati orele de somn  intre 23, 00 si 2, 00 noaptea cand Universul va incarca si echilibreza corpul.
  - Nu agresati  psihic pe nimeni, IERTATI-i pe inamicii vostri, nu va implicati in necazurile  altora. Deconectati-va cat mai repede de necazurile si nemultumirile voastre. Resentimentele  va scad vibratiile, va fac vulnerabili la energiile negative si la atacul  energetic. Nu va suparati ca nu va merge bine. Divinitatea ne-a programat si  cele bune si cele rele. Totul e o invatatura, o experienta prin care trebuie sa  trecem si sa infruntam totul.
  - Cu DRAGOSTE (IUBIRE NECONDITIONATA), CREDINTA,  ANTRENAMENT, PERSEVERENTA si RABDARE, traind in ARMONIE CU TOTUL (tot ce va inconjoara), puteti obtine TOTUL pe toate planurile, deci si protectia psihica.

Arhanghelul  Mihail  ne ofera aceasta energie care sa ne protejeze impotriva atacurilor psihice. Aceasta protectie este foarte importanta, mai ales in timpurile moderne unde suntem bombardati cu energii exterioare in permanenta.
Atacurile psihice sunt mai frecvente decat noi oamenii realizam acest lucru.. Ele se intampla tot timpul.  Suntem nascuti cu o defensiva naturala impotriva atacurilor psihice, un sistem imunitar spiritual, care in mod normal iti asigura protectie impotriva atacurilor psihice comune, zilnice.
Cateodata, sistemul imunitar spiritual este compromis si nu corespunde unui atac psihic intens. Cand acestea se intampla individul devine foarte vulnerabil la atacuri psihice, mult mai vulnerabil decat in mod uzual. Cateodata, chiar si o persoana cu sistem imunitar spiritual foarte puternic, poate sa cada prada unui atac psihic, daca este in special vicios, iar atacul este persistent, savirsit de un grup mare.
 Alegeti sa traiti langa oameni care va inalta spiritul, nu langa aceia care il distrug.

 Puteti invoca Flacara protectiei psihice pentru a ridica un scut de protectie si energia curcubeului vindecator in jurul dumneavoastra.
Mai jos este modul de a invoca Flacara de protectie psihica:
“Sfinte Arhanghele Mihail te rog inconjoara-ma cu Flacara Protectiei Psihice”
(puteti schimba aceasta formula de invocare dar trebuie sa contina cuvintele Sfinte Arhanghele Mihail si  Flacara Protectiei Psihice)
Pentru a proteja o proprietate, un proiect, o situatie  se va face urmatoarea invocare:
“Sfinte Arhanghele Mihail  te rog invaluie ”proprietatea mea sau proiectul meu sau situatia mea” (o denumesti) cu  Flacara Protectiei Psihice.”
Flacara Protectiei Psihice nu numai ca va va proteja pe dumneavoastra sau pe orice altceva doriti sa protejati, dar va va  bloca sa trimiteti in  exterior orice atac psihic personal (pentru ca daca mai aveti inca intentii negative, ex. ganduri, indoieli, etc,  acestea nu vor trece prin scutul de protectie al Flacarii)
Flacara Protectiei Psihice va trebui invocata in fiecare zi o data la plecarea din casa si odata inainte de culcare.
Deasemenea Flacara Protectiei Psihice trebuie invocata de cite ori intram in contact cu situatii sau persoane negative. Aveti grija ca de multe ori persoane care par a fii dragute nu sunt ceea ce par. Aveti INCREDERE in INTUITIA  si INSTINCTUL  dumneavostra. Ingerii si ghizii nostri spirituali, nu vor ca noi sa ne ranim, asa ca folositi aceasta metoda ori de cate ori simtiti nevoia.
Pentru ca sistemul imunitar spiritual sa devina puternic, sa invocam Flacara  Protectiei Psihice cat mai des. Chiar si persoane cu sistemul imunitar spiritual foarte puternic pot suferi atacuri serioase.

Acţiunea magică a plantelor

Magia nu se bazează pe înşelăciune, ci pe cunoaşterea unor legi naturale, a căror existenţă este necunoscută majorităţii oamenilor sau de pe urma cărora ei nu ştiu să profite în cel mai bun mod. Magia oamenilor primitivi se ocupa de toate tipurile de probleme, iar dacă vrăjitorii sau şamanii nu ar fi putut dovedi, în mod concret, că erau capabili de a înfăptui ceea ce un individ obişnuit nu putea realiza, atunci nu ar fi fost priviţi cu atâta frică şi respect.
În decurscul ultimilor ani, parapsihologia a demonstrat că FORTA GANDULUI constă în câmpul electromagnetic care „se lipeşte” de obiecte. Altfel spus, tot ceea ce atingem sau folosim se „încarcă” cu câmpul nostru de forţe. Aceasta îi permite unui bun psihometrician să ne citească gândurile, caracterul, trecutul, doar ţinând în mâinile lui un obiect care ne aparţine.
 Oamenii primitvi ştiau de mii de ani această proprietate şi o foloseau pentru a magnetiza obiecte porte-bonheur ( obiect care poartă noroc), amulete şi talismane. Un simbol, o imagine sau un obiect care au fost, în mod deliberat, încărcate cu forţe emoţionale, pot constitui o legătură eficace între puterea pe care o reprezintă şi cel care o foloseşte.

miercuri, 22 iunie 2011

Lectiile de viata

Aţi observat vreodată că în viaţă anumite experienţe tind să se repete mereu? Aţi observat că relaţiile de cuplu pe care le aveţi seamănă foarte mult între ele, ca şi când persoana cu care v-aţi recăsătorit este aceeaşi, numai că are un alt aspect fizic şi un alt nume? V-aţi confruntat parcă mereu cu acelaşi tip de şef? V-aţi aflat deseori în situaţii asemănătoare cu diferiţi colegi de serviciu?Dacă suntem atenţi, vom observa că în viaţa noastă lecţiile se repetă până când le învăţăm. În consilierea cuplurilor, s-a constatat că deseori cei care divorţează se recăsătoresc, de regulă, cu acelaşi gen de persoană de care s-au despărţit.Poate ca cel mai mare obstacol in calea iubirii de sine si a vietii traite la unison cu propriul spirit este convingerea ca nu te poti bucura de viata decat atunci cand nu ai nici un fel de probleme, nici un fel de griji si nici un fel de temeri. Statutul de om presupune din start anumite provocari carora trebuie sa le facem fata. Chiar daca nu toate sunt comparabile, nu exista om care sa nu se confrunte cu diferite greutati. De fapt, rezolvarea dificultatilor intr-o stare cat mai buna de spirit reprezinta insasi esenta experimentului de a fi om.
In calitatea noastra de fiinte umane, noi venim pe acest pamant pentru a invata anumite lectii, cea mai importanta fiind aceea de a ne aminti de natura noastra divina chiar in timpul experientelor noastre umane. Toate aceste lectii pe care trebuie sa le invatam reprezinta o scoala pentru sufletul nostru. Unii au de invatat lectia  iubirii, altii pe cea a prosperitatii sau a sanatatii fizice. Alte lectii se pot referi la incredere si angajament, sau la relatiile de familie. Exista lectii ale saraciei, abandonarii si pierderii, dar si lectii ale bogatiei, achizitiilor si devotiunii. 

Întreaga viaţă vom atrage aceleaşi lecţii şi acei profesori care să ne înveţe aceeaşi lecţie până când ne-o vom însuşi. Singurul mod de a ne elibera singuri de obişnuinţele şi înclinaţiile dăunătoare pe care avem tendinţa să le repetăm este să ne modificăm atitudinea în care privim lucrurile, să răspundem într-un mod superior diferitelor conjuncturi ale vieţii, astfel încât să devenim cât mai conştienţi şi să învăţăm din lecţiile pe care le primim de la viaţă. Pentru a depăşi aceste situaţii neplăcute care se repetă, este necesar să înţelegem faptul că ceva din interiorul nostru continuă să atragă acelaşi tip de persoană sau de problemă, oricât de dureroasă ar fi o astfel de relaţie sau situaţie. Lecţiile vieţii se vor repeta pentru noi, în forme variate, până când le vom învăţa.
Indiferent care sunt lectiile pe care trebuie sa le invatam in aceasta viata, exista cateva certitudini de care nu ne putem indoi:

•    Mai intai de toate, putem fi siguri ca la nivelul sufletului, noi singuri ne-am oferit ca voluntari pentru a invata aceste lectii, oricat de dure ni s-ar parea la ora actuala
•    In al doilea rand, nu putem vorbi de o lectie prea dificil de invatat pentru sufletul nostru
•    Putem fi siguri de faptul ca, daca invatam o lectie, urmeaza imediat o alta. Atat timp cat ramanem in viata, lectiile nu inceteaza niciodata

Principalul motiv pentru care ne-am asumat aceasta realitate fizica este necesitatea sufletului nostru de a creste si de a se maturiza, lucru care nu devine posibil decat prin confruntarea cu diferitele provocari ale vietii. Viata este o scoala pentru suflet. De aceea, ea trebuie imbratisata si acceptata cu tot cu lectiile ei dificile. Spre deosebire de scolile de pe pamant, pe care le absolvim pentru a intra apoi in “lumea reala”, lumea “reala” a sufletului este aceea a lectiilor nesfarite, care se succed continuu pe intreaga durata a vietii noastre fizice si al caror scop unic este proclamarea divinitatii noastre.
Carl Jung afirma: “Nu se ajunge la conştiinţă fără suferinţă”. Această afirmaţie este valabilă doar atunci când fiinţa în cauză nu ajunge să înţeleagă necesitatea producerii unui anumit eveniment. Nu este absolut necesară suferinţa pentru o transformare reală şi profundă.
Este esenţial să conştientizăm, să identificăm şi să înţelegem mecanismele stereotipe mentale pe care le repetăm mereu şi mereu, iar apoi să le eliminăm din comportamentul nostru. Uneori nu este un lucru uşor, pentru că presupune efectuarea unor schimbări fundamentale. În general, ni se pare mai uşor şi mai confortabil să rămânem aşa cum suntem, într-o situaţie călduţă. A rămâne însă neschimbaţi împiedică evoluţia spirituală.
Cu totii avem de prestat o anumita munca la nivelul sufletului. Cu totii avem de dezvoltat anumite aspecte ale personalitatii noastre pentru a ne putea maturiza din punct de vedere spiritual. De aceea, nu lasa aceste lectii sa te priveze de bucuria de a trai. Dimpotriva, cultiva aceasta bucurie a spiritului, pentru a putea trece cu succes prin examenele vietii.
Daca te privezi singur de iubire si de bunatate, vei trece prin viata fara sa inveti nimic. Este important sa iti iubesti spiritul si sa il asculti, caci altfel nu ai cum sa depasesti provocarile vietii. Iubirea de sine si manifestarea propriului spirit te pot invata lectiile pe care le ai de invatat.

Nu ii permite ego-ului sa te convinga  ca problemele cu care te confrunti sunt mai grave decat in realitate sau mai serioase decat ale altor oameni, lamentandu-te din acest motiv
Nimic nu este intamplator si ca ceea ce ni se intampla are un scop bine determinat. In cuvinte suna bine dar in realitate, acestui dicton nu i se acorda intotdeauna importanta pe care o are.  
 Ni se va intampla de atatea ori de cate este necesar pentru a invata ce trebuie sa invatam din el. Poate ca uneori nu este necesar sa rezolvam problema cu care ne confruntam, ci doar sa o toleram,  in timp, ea se va rezolva de la sine. Poate e doar o polita pe care trebuia sa o platim pentru ceva ce am facut sau pentru ceva ce vom face. Nimic nu este gratuit
Cum ne oglindesc pe noi înşine relaţiile cu ceilalţi?Dacă vom învăţa să privim relaţiile interumane ca pe nişte OGLINZI fidele ale naturii noastre, care ne revelează modul în care putem controla procesul nostru de transformare interioară, vom putea sa să ne înţelegem mai bine pe noi înşine. Există în general câteva moduri de a privi relaţiile cu ceilalţi, pe care le vom descrie în continuare, care diferă între ele prin modul în care le conştientizăm şi le înţelegem.
Nu exista un manual de utilizare a vietii si tocmai de aceea ne scriem si rescriem propriul manual de utilizare a vietii. Evident ca exista si esecuri, altfel cum am putea invata?Cum ai putea sa te inscrii la facultate daca nu ai luat bacalaureatul?Cum urcam la etajul 4 al unei cadiri daca nu urcam etaj cu etaj sau chiar luam liftul , dar trecand prin toate etajele?Din Tot ceea ce ni se intampla trebuie sa invatam.Fiecare dintre noi are de invatat lectiile lui. Din aceeasi problema fiecare are altceva de invatat. Degeaba il intrebi pe x sau y ce ar trebui sa faci, el iti va spune doar ce ar face el intr-o situatie similara. Dar asta nu inseamna ca solutia lui este si solutia pe care tu o cauti. Solutia este la tine, intotdeauna este acolo. Nu ai nevoie de altcineva care sa-ti raspunda. Raspunsul este acolo, intotdeauna a fost acolo. Trebuie doar sa ai rabdare si-l vei gasi.
Este adevarat ca uneori ai nevoie de cineva obiectiv care sa te ajute, un psiholog, dar nici el, nici altcineva nu poate decide in locul tau si nu poate trai in locul tau. Viata este darul tau de care trebuie sa te bucuri, cu bune si rele, singur. Asa ca data viitoare cand te confrunti cu o problema similara celei sau celor din trecut, alege sa te comporti altfel si daca in trecut ai fugit, acum ramai, ramai pana la capat si invata o data pentru totdeauna ce ai de invatat. Numai asa poti merge mai departe, altfel bati pasul pe loc in timp ce viata trece pe langa tine.
- Există oameni care percep relaţiile cu ceilalţi ca având un scop în ele însele. Astfel, ei îşi creează relaţii de diferite tipuri în scopul satisfacerii nevoilor de prietenie, sexualitate, stabilitate financiară, etc. Atenţia le este focalizată pe forma exterioară a relaţiilor şi pe ceea ce dau în schimb – afecţiune, efort, respect, prietenie, bani sau securitate. Deoarece privesc relaţiile din perspectiva satisfacerii unor nevoi, ei au tendinţa să le controleze aşa cum vor ei. Conştienţi sau nu, încearcă să îi manipuleze pe ceilalţi, iar acest lucru le limitează trăirile şi îi împiedică să ajungă la relaţii profunde.
- Pe de altă parte, există oameni care consideră relaţiile în general, şi în special pe cele cu fiinţe de sex opus, ca fiind inutile sau ca pe nişte obstacole în vederea împlinirii scopului lor în viaţă, fie el o carieră sau un ţel spiritual. Neîndrăznind să accepte forţa imensă de transformare a sexualităţii, ei o privesc ca pe o frână în calea evoluţiei lor şi de aceea, optează pentru celibat şi singurătate.
- Dar există şi calea transformării conştiente, în care învăţăm să acordăm importanţa cuvenită relaţiilor interumane şi totodată să fim mai conştienţi de modul în care comunicăm cu ceilalţi. Pe această cale, sexualitatea nu este negată, ci este considerată una dintre cele mai importante forme de exprimare a forţei noastre vitale.
Recunoaştem de asemenea că suntem fiinţe spirituale, nelimitate la corpul nostru fizic şi la emoţiile noastre, de aceea este important să avem periodic “momente de întâlnire” cu noi înşine, cu Dumnezeu, în singurătate.
Pe această cale a transformării este necesar să înţelegem că relaţiile noastre cu ceilalţi oameni sunt nişte oglinzi fidele care ne reflectă lecţiile de care avem nevoie pentru a evolua. Toate aspectele fiinţei noastre influenţează relaţiile pe care le stabilim cu ceilalţi. Iată de ce aceste relaţii reflectă continuu nivelul nostru de evoluţie spirituală. Dacă vom învăţa să vedem în relaţiile noastre, ca în nişte oglinzi miraculoase, ceea ce mai avem de învăţat pentru a deveni fiinţe perfecte, ele ne vor revela în mod direct încotro trebuie să mergem in cadrul acestui proces evolutiv. Fiecare dintre relaţiile noastre de-a lungul vieţii – cu prietenii, colegii, vecinii, copiii şi ceilalţi membrii ai familiei, precum şi cu noi înşine – ne reflectă propria imagine. Chiar şi întâlnirea unui străin poate fi uneori o experienţă plină de învăţăminte.
Uneori este mai greu să privim în interiorul nostru şi să sesizăm ce “nu e în regulă” cu noi. De aceea e bine să urmărim să vedem în relaţiile noastre, aşa cum am privi în nişte oglinzi, propriile procese interioare. Astfel înţeles rolul relaţiilor noastre cu ceilalţi, ele devin un valoros mod de cunoaştere care ne va înfrumuseţa chiar prin spiritualizarea celei mai importante relaţii – aceea cu noi înşine.
"Priviti catre lumina si umbra va dispare din viata voastra" J.Renard

Fii si ramai cat mai conştient centrat in Sine !

luni, 20 iunie 2011

BIORITM INTERN ZILNIC numit RITM CIRCADIAN

Bioritmurile reprezinta fluctuatiile lunare naturale care guverneaza fiinta umana din punct de vedere fizic, emotional si intelectual.

Toate cele trei cicluri trec prin faze pozitive (ascendente) si negative (descendente). Zilele in care un ciclu face trecerea de la faza pozitiva la cea negativa sau invers sint cunoscute drept zile critice.
Exista trei zile critice in fiecare ciclu si s-a dovedit statistic ca in aceste zile au loc mai multe accidente decit in oricare altele.
CIRCADIÁN adj. (Med.; în sintagma) Ritm circadian = ritm biologic intern pe o durată de aproximativ 24 de ore al unui organism (καρδιά=cardia=inima)


Acum 3.000 de ani, oamenii de stiinta din Grecia antica descopereau ritmurile regulate ale functiilor organice de baza, cum ar fi respiratia, activitatea renala, pulsul si, bineinteles, ciclul menstrual al femeilor. Multi dintre noi nici macar nu ne gindim la aceste aspecte legate de organismul nostru. Totusi, aceste cicluri ritmice influenteaza chiar si cele mai mici celule din corpul uman din ziua in care ne nastem pina cind murim.

In timpurile moderne se considera ca parintii teoriei bioritmului sint dr. Wilhem Fliess si Hermanna Swoboda.
Wilhem Fliess, medic german din Berlin, a oferit prima incercare de a explica acest fenomen pe bazele ciclurilor fiziologice si emotionale.
Cea mai buna carte a lui Swoboda - si printre ultimele - a fost un volum de aproape 600 de pagini care poarta titlul de Anii lui sapte. Mare parte din aceasta creatie a fost realizata pentru a demonstra teoria privind bioritmurile dind o analiza matematica cu privire la modul in care sincronizarea nasterilor are tendinta de a fi ritmica si previzibila din generatie in generatie in cadrul aceleiasi familii.
Atit Fliess, cit si Freud aveau un interes deosebit pentru bisexualitatea umana. Fliess a inceput sa demonstreze bisexualitatea celulara prin intermediul cercetarilor sale asupra bioritmurilor, aratind ca atit barbatii, cit si femeile au un ciclu emotional identic. El specifica faptul ca femeile sint influentate mai mult de ciclul emotional, pe cita vreme barbatii sint mai afectati de ciclul fizic.

Bioritmurile circadiene
De-a lungul timpului, oamenii au fost intrigati de efectul pe care il au Soarele, Luna si stelele asupra vietii lor de zi cu zi. Ciclul noapte-zi si schimbarile datorate anotimpurilor au reprezentat sursa credintelor religioase si a investigatiilor mai mult sau mai putin stiintifice de la aparitia omului pe Pamint. Abia relativ recent omenirea a inceput sa inteleaga mai bine ritmurile biologice - sau bioritmurile - care regularizeaza existenta omului.
Acum se stie faptul ca Glanda Pineala(sau EPIFIZA), in afara de faptul ca este cea care impune RITMUL si cea care inregistreaza trecerea timpului, este un organ fotosensibil, care interpreteaza mesajele senzoriale transmise de retina. Ea descifreaza mesajele lumii inconjuratoare, cum ar fi ciclul lumina-intuneric al zilelor si noptilor si schimbarile care au loc in fiecare anotimp, si le traduce in mesaje hormonale pe care le trimite in intregul organism.  De aici rezulta un BIORITM INTERN ZILNIC  numit RITM CIRCADIAN.  Perioada necesara traversarii unui singur ciclu complet al ritmului circadian se numeste perioada de RITM si reprezinta, de obicei, O ZI.  Secretia de melatonina a glandei pineale atinge punctul maxim in timpul noptii.  Acesta este unul din modurile in care glanda pineala stabileste comunicarea cu alte organe si are rolul de masurator al timpului zilnic pentru intregul organism.

Functia principala a glandei pineale este aceea de REGLARE A RITMULUI   biologic zilnic si ADAPTAREA organismului la diferite  intensitati ale luminii. Eficienta deosebit de inalta a metabolizarii compusilor biologic activi aflati in glanda pineala permite organismului sa se adapteze la schimbarile noapte - zi. Aceasta ii ajuta sa se adapteze mai usor la fusurile orare si la clima specifica.
Una dintre principalele activitati ale melatoninei este reglementarea SOMNULUI. Activitatea epifizei scade o data cu varsta, de aceea cantitatea de melatonina se micsoreaza, somnul devine superficial si nelinistit, apar insomniile. Melatonina contribuie la inlaturarea insomniei si previne incalcarea regimului zilnic al organismului si al bioritmului. Melatonina este un hormon produs de epifiza (glanda pineala, ce se gaseste adanc sub cele 2 emisfere cerebrale). Procesul de sinteza a melatoninei se realizeaza sub influenta enzimelor a caror activitate este influentata de regimul alimentar. Melatonina intra in sistemul circulator sangvin si se disperseaza in intreg organismul, realizand in decurs de cateva ore functii de reglare. Spre orele 2-4 noaptea, sinteza melatoninei inceteaza si cantitatea aflata in sange scade treptat. Tocmai datorita faptului ca ea este produsa in perioada noptii, ea este numita „HORMONUL INTUNERICULUI”.
  Pe durata unui somn linistit si profund, in organism se normalizeaza functionarea tuturor organelor interne si sistemelor, muschii se destind, sistemul nervos se odihneste, creierul reuseste sa prelucreze informatia acumulata pe timpul zilei. Activitatea organismului este indreptata asupra insanatosirii, sunt activate procesele de refacere si de intinerire. Drept rezultat, omul se va simti vioi si sanatos.

Melatonina are influenta si asupra activitatii glandelor endocrine, de exemplu, regleaza ciclul menstrual,  stimuleaza viata sexuala si incetineste procesele de imbatranire.

In afara de acestea, melatonina mai participa la reglarea:
  • tensiunii arteriale;
  • functiei tractului digestiv;
  • functionarii SNC si a celulelor creierului

    Relativ recent s-a descoperit si faptul ca printre bioritmuri se afla si ciclul intuitiv sau psihic. Acest ciclu de 38 de zile coincide cu cele patru aspecte ale lui Platon si cu cele patru functii ale lui Carl Jung. Jung, cel mai cunoscut psiholog si profesor, descria cele patru functii ca fiind: senzatiile, gindirea, sentimentele si intuitia. Aceste patru functii sint intr-o strinsa si directa legatura cu cele patru cicluri bioritmice regulate: fizic, intelectual, emotional si intuitiv, iar acestea lucreaza impreuna pentru a regla capacitatile noastre fizice si mentale, precum si sanatatea intregului organism.
    Al patrulea ciclu controleaza perceptia subconstienta, instinctul, presimtirile si al saselea simt, indiferent care ar fi acesta.



    Bioritmurile reprezinta fluctuatiile lunare naturale care guverneaza fiinta umana din punct de vedere fizic, emotional si intelectual. Exista trei elemente care compun bioritmul unei persoane si care pot fi definite ca ramuri ale bioritmului :
    Bioritmul fizic
    Acest ciclu are efecte asupra aspectului fizic al organismului. Acesta cuprinde nivelurile de energie, rezistenta, puterea fizica globala si rabdarea. Jumatatea pozitiva a ciclului este cea in care ne simtim cel mai bine. Aceste cicluri influenteaza factorii fizici cum ar fi coordonarea dintre ochi si mina, puterea, rabdarea si rezistenta la diferite boli. Perioada de maxim este atunci cind ne simtim in stare din punct de vedere fizic sa depunem eforturi in ceea ce priveste proiecte care cer putere si rezistenta mare. Perioada de minim este in cea de-a doua jumatate a ciclului, cind avem mai putina energie si vitalitate. Trebuie sa tinem cont de aceste perioade mai ales atunci cind avem in vedere efectuarea unor activitati care necesita rezistenta fizica - fie in munca, fie in sport.
    Bioritmul emotional 
    Acest ciclu guverneaza sistemul nervos si de cele mai multe ori este denumit ritmul sensibilitatii. El influenteaza starile emotionale, stimuleaza dragostea sau ura, optimismul sau pesimismul, pasiunea sau indiferenta, depresia sau inflacararea. Perioada de maxim se inregistreaza atunci cind ne simtim cel mai creativi, cel mai iubitori si calzi si probabil mult mai deschisi in ceea ce priveste relatiile interumane. Perioada de minim este atunci cind sintem mai inclinati sa fim retrasi si mai putin cooperanti. Este posibil ca in aceasta perioada sa fim foarte nervosi si negativisti cu privire la tot ce se intimpla in viata de zi cu zi.
    Bioritmul intelectual 
    Se presupune ca acest ciclu isi are originea in creier. El influenteaza memoria, agerimea, rapiditatea de a invata lucruri noi, abilitatea de a rationa, acuratetea aprecierilor si calculelor. Perioada de maxim este atunci cind reactia intelectuala este la apogeu - sintem deschisi sa acceptam si sa intelegem ideile, teoriile si abordarile noi, indiferent de natura lor. Perioada de minim a bioritmului intelectual este atunci cind nu putem intelege decit, in cel mai bun caz, foarte greu noile concepte si idei cu care venim in contact.
    Aceste cicluri incep in momentul in care ne nastem. In momentul nasterii acestea sint intr-un punct median. Apoi oscileaza de la minimum la maximum, la diferite intensitati, de-a lungul intregii noastre vieti. Atunci cind oricare din cicluri se afla la punct maxim, actiunile pe care le intreprindem si care sint in strinsa legatura cu bioritmul respectiv au mult mai multe sanse de reusita si satisfactiile de pe urma lor sint mult mai mari - lucrurile stau invers in cazul in care ciclul se afla in perioada de minim. Multe persoane afirma ca viata lor s-a imbunatatit din momentul in care au inceput sa isi monitorizeze bioritmurile si sa actioneze in functie de nivelurile fiecaruia la un moment dat.
    Toate cele trei cicluri trec prin faze pozitive (ascendente) si negative (descendente). Zilele in care un ciclu face trecerea de la faza pozitiva la cea negativa sau invers sint cunoscute drept zile critice.
    Exista trei zile critice in fiecare ciclu si s-a dovedit statistic ca in aceste zile au loc mai multe accidente decit in oricare altele.


duminică, 19 iunie 2011

MEDICINA HOLISTICA, dr. Lidia Mandru

MEDICINA HOLISTICA, dr. Lidia Mandru
"Frica micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subalimentare a tuturor organelor, ceea ce cauzeaza boli organice, cum ar fi boala coronariana (ischemia), hepatita, impotenta si frigiditatea sexuala, boli de piele, nevroze si psihoze.
Gelozia, de regula, provoaca scaderea vederii, auzului, scleroza in placi, traumatismele capului, diabet, inflamatii articulare. Daca gelozia este grevata de trufie, atunci este de doua ori mai periculoasa. Cand cineva te jigneste, nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el, intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti, urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuiasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte
Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime. Se cuvine sa iertam nu numai in gand, ci si cu sufletul.Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.
Dependenta naste frica, indoiala, depresia si supararea.
Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face. Savarsind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorinte aduc ca rezultat suferinta. Cu cat veti intensifica dorintele omenesti cu atat va creste nivelul de agresivitate si se va intari programul de autodistrugere.
Orice dorinta cand se agata de tine devine stapanul tau. Cand esti manios, mania devine stapanul tau, te acapareaza complect. Astfel mania ta, in aceasta stare, va face lucruri pe care mai tarziu le vei regreta.
Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite, pentru ca ele pot prelungi durata lor. Cand nu ii vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne indepartam de ele. Indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri.
Tantarii si furnicile apar cand este prezenta trufia. Cand tantarul va inteapa este o umilinta pentru dvs. El este de mii de ori mai mic decat dvs. si reuseste sa va intepe simtitor. In aceasta situatie daca nu va enervati trufia descreste. Deci tantarii ne pot ajuta la ameliorarea destinului si micsorarea trufiei.
Nu trebuie sa avem in casa icoane facute de hoti, puscariasi si oameni preponderent negativi, pentru ca energia stocata in aceste obiecte de cult ne ataca sistemul imunitar, ca si hainele cumparate de la second-hand, purtate de alti oameni. Hainele, simbolul campului energetic, memoreaza si pastreaza campul energetic al stapanului. De aceea nu este bine sa daruim altor persoane hainele noastre, ci sa le ardem.
Daca aveti o mare suparare sau tristete incercati sa nu aduceti sentimente acasa. Iesiti in strada – cu deosebire in locurile inverzite – si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic. Daca locuiti de cativa ani si a-ti saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va.
Daca vorbim la telefonul mobil in primele 30 de secunde energia organismului blocheaza influentele negative, ulterior incepe sa cedeze lent. O convorbire telefonica ce dureaza mai mult de un minut se poate rasfrange negativ asupra sanatatii. De altfel, oricat ar parea de straniu, cel mai puternic patimeste nu zona capului, ci zona sistemului genito-urinar.
Dupa o convorbire de trei minute are loc deformarea campului in zona capului, in zona sternului (adica are loc slabirea sistemului imunitar) si, de asemenea, in zona primei chakre. O convorbire telefonica care depaseste un minut este de nedorit.
Mancatul este un serviciu divin si, ca atare, nu trebuie sa se desfasoare intr-o atmosfera apasatoare. Mancarea ne poate da energii superioare daca este binecuvantata de Dumnezeu si este gatita cu devotament spiritual. Cea mai buna mancare, cel mai sanatos meniu natural, se transforma in otrava in corpul dvs. daca atmosfera in care gatiti (gandurile si sentimentele) si mancati este tensionata.
Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. Inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii.
Daca un om fura si insela pe altii o viata intreaga, el va fi pedepsit sa suporte si pagubele pe care le-a facut altora. In concluzie, cel care a facut bine va recolta binele, iar cel care a facut un rau fizic sau spiritual va recolta raul fizic sau spiritual.
Atasament inseamna alipirea sufletului de ceva sau cineva (parinti, persoana iubita, copii, profesie, obiecte, daruri etc). Atasamentul fata de cele pamantesti produce un urias rau lucrului de care ne atasam, in acelasi timp sufera si cel ce se ataseaza.
Daca omul se ataseaza sufleteste de: hrana, placeri sexuale, casa, avere, bani etc. sufletul lui este cuprins de lacomie, de ura si frustrare. In aceasta situatie el trebuie sa piarda toate bunurile pentru a-si purifica sufletul. Omul stie foarte bine ca nu va lua nimic cu sine in mormant.
Cu cat suntem mai atasati de stabilitate cu atat mai greu suportam schimbarile vremii si suntem mai bolnaviciosi. Atasamentul fata de dorinte duce la destramarea relatiilor familiare si a acelora din afara familiei.
In dragostea omeneasca trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat cu atat mai mult creste dependenta de el. Dependenta de valorile umane ne va omori incetul cu incetul si spiritul si sufletul.
Cand casatoria este bazata numai pe sentimente sexuale, ea nu poate fi indelungata. Cand sentimentele slabesc intervine inselarea, iar casnicia se destrama. Familiile care sunt intemeiate in primul rand pe prietenie si respect sunt fericite si dureaza mult.
Un sot trebuie sa evite sa o transforme pe sotie intr-o copie fidela a sa. Fiecare om are personalitatea lui proprie si astfel de tentative sunt impotriva firii, ducand in timp la destramarea cuplului. Nu-l considerati pe celalalt ca fiind un obiect destinat sa va serveasca, ci ca pe o fiinta divina, cu individualitate si cerinte proprii.
Violenta in familie vine din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii. Cind controlezi o alta fiinta ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic. Ori de cate ori cadem in acest prost obicei ne deconectam de la sursa si intram in suferinta.
Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura.
O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma intr-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramana impreuna…
Femeile din viata ta sunt doar inceputul experientei tale cu ele. Daca te parasesc ia-le asa cum sunt si multumeste-le ca te-au parasit.
Casatoria trebuie studiata intai cu ochiul, apoi cu microscopul si in sfarsit cu telescopul.
Cu cat ne concentram launtric asupra vietii imbatranim si ne despartim repede de viata.
Atunci cand sotia este geloasa isi critica in permanenta sotul si e nemultumita de acesta, atunci ea amplifica brusc in propria persoana si in copiii sai posibilitatea aparitiei unor afectiuni. Gelozia si supararea unei femei genereaza tocmai acele afectiuni care ne scurteaza viata, apropiind batranetea.
Uneori la femeie gelozia, supararile si pretentiile pot fi atat de profunde incat sotul poate muri sau se poate imbolnavi grav.
Barbatii gelosi si femeile geloase nici nu banuiesc ca ei mutileaza in primul rand sufletele copiilor lor si ca omoara copiii care inca nu au aparut pe lume. Pentru ca sa se nasca un copil armonios barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.
Femeia geloasa si suparacioasa ataca in plan subtil pe sotul sau. In aceasta situatie sotul fie se va imbolnavi in permanenta, fie va deveni alcoolic, fie va divorta.
Daca sunteti gelos si va amplificati sentimentele agresive de profunzime, atunci puteti avea probleme cu orice animal, veti putea avea si alergie si boli contactate de la ele. De asemenea, veti putea deveni obiectul agresiunii din partea animalelor.
Dependenta naste agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Boala purifica sufletul omului si ii fortifica sistemul imunitar. Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia.
Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea.
Cearta, mania, nerabdarea emit in tacere o mare forta distructiva.
Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor.
Este mai bine sa plangeti decat sa urati. Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs. insiva agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil. Atunci cand plangeti agresiunea aparuta se distruge.
Dragostea are o mare putere de vindecare fizica, mentala, emotionala si spirituala.
Placerea de a barfi, mintii si rani alti oameni provoaca efecte karmice devastatoare pentru sufletul care critica. El se condamna singur sa traiasca in inchisoarea nelinistii interioare.
Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava.
Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune v-a iradia atat de multa iubire catre intreaga lume incat iubirea se va intoarce la tine din belsug. Cum daruiesti asa primesti.
Razbunandu-te te faci egal cu adversarul. Iertandu-l te arati superior. Iertand ne eliberam pentru a ne putea inalta. Sa fim constienti ca iertand ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertand oferim libertate. Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp. Ca de nu iertati voi, nici Tatal vostru nu va va ierta voua greselile
Adevarata cauza a narcomaniei si alcoolismului este un nivel scazut de iubire. Aceasta apare din cauza unor puternice frustrari, a reprimarii dragostei fata de oameni. Omul trebuie sa inceteze sa mai poarte suparare pe lumea din jur, sa intre in armonie cu ea.
Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs.
O gandire sau o actiune negativa este resimtita dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine. De aceea straduinta de a ierta dusmanii si de a indrepta spre ei numai ganduri de pace si iubire constituie un act protector pentru noi.
Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente etc. se intorc la noi producand efecte perturbatoare in campul nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricand aveti ganduri negative despre o persoana sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei.
Cand ne gandim la cineva se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice gand rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru. Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rau atat siesi cat si unui alt om.
Imaginatia are puterea de a crea realitatea.
Campul parintilor incepe sa distruga campul copilului si acesta se va naste bolnavicios, fricos, obsedat.
Faptele mamei si comportamentul in timpul sarcinii determina soarta si sanatatea viitorului copil. Parintii le transmit copiilor o informatie complecta a comportamentului lor si al stramosilor lor. Aceasta informatie sta la baza formarii destinului copilului, a corpului, caracterului si spiritului acestuia.
Principala informatie ereditara se transmite nu numai genetic, dar si prin intermediul campului. Mama este indisolubil legata prin camp de copilul sau si, de aceea, trairile emotionale ale mamei il influenteaza activ pe acesta. Daca este vorba de ura, de separare de omul iubit, acest lucru va insemna o adevarata catastrofa pentru copil. Structura negativa a campului femeii determina multe din viitoarele nenorociri ale copilului.
O ura puternica, nutrita in timpul sarcinii actioneaza asupra copilului care se va naste suparacios sau pot aparea tulburari ale vederii sau auzului.
Daca o femeie isi reprima sentimentele de iubire fata de sotul ei, acest lucru se va rasfrange neintarziat asupra copilului. Sa nu uitati ca atunci cand ucideti iubirea infaptuiti o crima.
Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata. Supararea copilului pe parintii sai, a parintilor pe copii creeaza ruperea si deformarea celor mai fine structuri energetice, cu consecinte din cele mai grave.
Pentru ca sa se nasca un copil armonios barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.
In timpul sarcinii femeia trebuie sa fie linistita si rabdatoare si nu trebuie sa se supere sau sa traiasca sentimente negative… Ea trebuie sa accepte cu seninatate realitatea, asa cum este si sa nu admita parerile de rau in legatura cu trecutul sau sa grabeasca viitorul.
Femeile gravide sa nu vizioneze filme care raspandesc violenta, intrucat agresivitatea lor subconstienta devine necontrolabila, cu efecte devastatoare asupra psihicului si trupului viitorului copil. De aceea oamenii adulti si copiii ar trebui sa vizioneze numai opere de arta, al caror nivel de agresiune subconstienta este negativ.
Nasterea cu picioarele inainte si prin cezariana reprezinta o trufie ridicata a mamei copilului. Nasterea prematura inseamna umilirea mandriei. Copiii nascuti prematur sunt deosebit de slabi si bolnaviciosi, iar aceasta inseamna aceasi blocare a mandriei.
Cand parintii aleg numele copilului acesta se fixeaza in karma copilului si ii influenteaza structurile campului. Numele se intipareste in campul bioenergetic si depinde de karma celui al carui nume il poarta copilul. Inainte, nu intamplator, copiilor li se dadeau nume de sfinti. Karma luminoasa, pura a sfintilor se unea cu karma copilului, il proteja si actiona in favoarea lui. Dandu-i copilului numele unei rude riscam, deoarece greselile si viciile sale va trebui sa le ispaseasca cel care a luat odata cu numele si o parte din karma, adica copilul.
O bunica in anii sai de tinerete a iubit un om, insa nu a dorit copilul si a facut avort. Pentru uciderea iubirii si a copilului a trebuit sa plateasca fiica si nepoata, adica urmasii ei. In cazul unei lovituri cu pumnul sufera unul singur – vinovatul, in cazul lovirii bioenergetice – intrucat omul este la nivelul biocampurilor, intr-o conexiune directa cu toate rudele sale, cu copii sai – lovitura traverseaza intregul lant de rudenie. Si, ca recul, vine pedeapsa impotriva agresorului si a familiei acestuia.
O femeie si-a sfatuit prietena sa faca un avort, la randul lui barbatul a insistat ca sotia sa avorteze. Aceasta dorinta exprimata in cuvinte sau in gand de a nimici viitorul copil este o incalcare a legilor pentru care omul plateste cu sanatatea si cu soarta sa.
O femeia s-a abandonat copilul in spital. Prin aceasta ea a savarsit o crima atat de mare incat nimeni n-o putea absorbi de pedeapsa. Dragostea fata de copii face parte din cele mai inalte legi ale universului si de aceea orice forma de incalcare a acestei iubiri, exprimata prin renegarea copilului, refuzul de a avea copii sau de a purta o sarcina, ne mai vorbind de avort, in special in fazele inaintate, renegarea omului iubit si nu numai cu faptele, cu vorba, ci chiar si cu gandul, poate duce la urmari din cele mai grave.
Sub nici un motiv sa nu spui unui copil: esti lenes, nu esti bun de nimic, esti prost etc. fiindca aceasta creeaza in el cusurul ce i se reproseaza.
Mama care spune copilului: uite daca ai sa fii cuminte, daca ai sa inveti bine iti cumpar cutare lucru face din copilul sau un sclav al carui stapan va fi lucrul promis. Daca parintele indeplineste toate capriciile copilului si incepe sa depinda de acesta, copilul se transforma intr-un tiran si poate muri.
Daca copilul este ocrotit in permanenta el se va deprinde a nu se mai pazi singur si in acest mod isi va pregati primejdii in viitor. Mamele care se sacrifica pana la umilinta pentru binele copiilor lor sfarsesc intr-o mare amaraciune. La fel si copiii, de a caror nastere parintii nu s-au bucurat, sunt profund nenorociti, intrucat traiesc intr-un chin spiritual.
Copiii tratati cu asprime nu devin buni. Ei vor vedea in parintii lor adevarati dusmani, cand acestia intrebuinteaza continuu pedepse si amenintari.
Egoismul, cruzimea inchid canalele energetice de legatura cu Dumnezeu si omul respectiv nu mai primeste energia necesara intretinerii vietii. In aceasta situatie el este nevoit sa ia energia de la alti oameni, devenind vampir energetic. Acest lucru distruge sistemul de protectie al copiilor sai. Copii incep sa fie bolnavi, pot avea tulburari psihice si alte probleme.
Cand simtiti ca cineva va fura energia, rugati-va ca aceluia sa-i fie daruita iubirea divina si energia care-l va schimba, ii va purifica sufletul si-L va uni cu Dumnezeu.
Raul nimicitor si total vine atunci cand copiii majori si capabili de munca continua sa traiasca langa mama lor, sa se bazeze pe ea, iar ea, la randul ei, permitand sa fie exploatata din toate punctele de vedere. In acest mod strazile se umplu in permanenta de copii neajutorati, incapabili de a se ingriji pe ei insasi.
Sa multumesti parintilor ceea ce esti tu astazi, iar copiii tai tie iti vor multumi pentru ceea ce vor fi ei maine.
Egoismul si interesul personal ne izoleaza de restul oamenilor si acest simt al separarii ii face pe oameni insensibili la nevoile altora.
O persoana egoista manifesta un atasament excesiv pentru ea insasi, este o plaga sociala. Egoistii au foarte putini prieteni. Cateva cunostinte si relatii superficiale le umplu viata. Contactele cu ceilalti sunt limitate. Prin felul de a gandi se inchid in lumea lor stramta. Prin gandurile voastre puteti sa schimbati un egoist facandu-l generos. Sa se emita spre el numai vibratii de generozitate si bunavointa.
Dispretul fata de noi si profunda nemultumire fata de sine constituie o agresiune fata de Dumnezeu.
Dispretul si blamarea omoara inainte de toate iubirea fata de un alt om. Orice ticalosie ar comite un om impotriva noastra noi nu avem dreptul sa respingem iubirea fata de el.
Barbatul care dispretuieste femeia se degradeaza spiritual, incepe sa sufere de diferite boli si imbatraneste mai repede ca de obicei. Trebuie sa va schimbati atitudinea fata de femei si fata de situatiile legate de ele.
Trufia si dispretul fata de oameni genereaza lipsa vointei de a trai, sentimentul pierderii sensului vietii.
Ura este o forta care te leaga de persoana pe care o urasti…
Ancorarea de intelepciune da nastere dispretului. Acesta incepe de la cap. De aceea se blocheaza biocampul in regiunea capului. In curand dispretul se intoarce impotriva propriei persoane. De aceea, se deterioreaza campul in jurul rinichilor si apare distrugerea acestora.
Nimeni nu poate strange bani daca-i dispretuieste. Zgarcenia si economia aduc boala si dezastre.
Multumesc Doamne pentru Tot ceea ce imi daruiesti!
“Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna” Sfantul Ioan Gura de Aur"