marți, 12 iulie 2011

SCORTISOARA -proprietati ANTIBACTERIENE, ANTIOXIDANTE si ANTIFUNGICE

          Scortisoara contine antioxidanti(substante care previn cancerul), iar uleiul extras din scortisoara are proprietati ANTIBACTERIENE si ANTIFUNGICE, motiv pentru care este recomandat in tratarea unor afectiuni survenite de pe urma infestarii cu bacterii si fungi (de exemplu ULCER LA STOMAC).In plus, constituie o sursa excelenta de MINERALE (fier, calciu, magneziu) la care se adauga si fibre. Combinatia de calciu si fier ajuta in SECRETIA BILEI, care previne afectarea celulelor colonului, ce ar putea favoriza aparitia cancerul de COLON. FIBRELEa  combat constipatia si amelioreaza simptomele de sindrom de INTESTIN IRITABIL.
Scorţişoara este una dintre cele mai populare plante şi condimente. Uleiul de scorţişoară are numeroase beneficii de sănătate, folosit in exces aceasta provoacă adesea iritatii si reactii alergice. Prin urmare, oamenii preferă să utilizeze scorţişoară direct  in loc de a folosi ulei. Scorţişoara, care are numele Cinnamomum zeylanicum ştiinţifice, a provenit din Asia tropicala, Sri Lanka şi India, în special. Acest arbust este cultivat în aproape fiecare regiune tropicala din lume. Planta, din cauza  utilizări vast medicinale, a găsit o poziţie proeminentă în medicamentele tradiţionale, în special Ayurveda (sistemul tradiţional indian medicinale). În mod tradiţional scortisoara, datorita proprietatilor sale medicinale, a fost folosit în multe culturi pentru tratarea o varietate de probleme de sănătate, inclusiv diaree, artrita, crampe menstruale, menstruaţii grele, infecţii drojdie, racelii, gripei, şi probleme digestive.
Acum, acesta este utilizat peste tot în lume pentru tratarea unei varietati de probleme de sănătate, inclusiv probleme RESPIRATORII, infecţii ale pielii, impuritate sânge, PROBLEME DE MENSTRUATIE, tulburări cardiace, etc Cea mai mare  utilitate pe scară largă de scortisoara este coaja.Beneficiile pentru sănătate  pot fi atribuite proprietatilor sale antibacteriene, antifungice, antimicrobiene, astringent si anti coagulare.
.Cercetarea a demonstrat că este deosebit de  utila pentru pacienţii care suferă de diabetul de tip 2 care nu sunt capabili să folosească nivelul de insulină în mod corespunzător.Cercetatorii de la Departamentul Agriculturii din SUA Human Nutrition Research Center din Beltsville, Maryland, a studiat efectul unor produse alimentare diverse, inclusiv scortisoara asupra zahărului din sânge. Ei au descoperit că un compus solubil în apă polifenoli numit MHCP care este abundent în scorţişoară sinergic acţionat cu insulina si a ajutat la o mai buna utilizare a insulinei.
Infecţii: Datorită antifungice, antibacteriene, antivirale şi proprietăţile sale antiseptice, este eficient pe cât şi interne infecţii externe. El ajută la distrugerea germenilor în vezica biliară şi bacterii în infecţiile stafilococice.
Vindecarea: Scortisoara ajuta la oprirea sângerării
Brain Tonic: scortisoara imbunatateste activitatea creierului şi, prin urmare, acţionează ca un bun tonic al creierului. El ajută la eliminarea tensiunii nervoase şi pierderi de memorie. Universitatea Wheeling iezuit din SUA a demonstrat că mirosul de scorţişoară are capacitatea de a impulsiona activitatea creierului . Echipa de cercetatori condusa de Dr. P. Zoladz a descoperit ca oamenii care au fost administrate cu scorţişoară au  îmbunătăţit  marcat  activităţile cognitive, cum ar fi procesele atenţionale, memorie recunoaştere virtuală, memoria de lucru, şi viteza de raspuns vizual-motorie.
Purificarea sângelui: Scortisoara ajuta la indepartarea impuritatilor sânge. Prin urmare, este adesea recomandat pentru cosuri.
Circulaţia sangvină: ajutatoare în circulaţia sângelui, datorită  subtieri sangelui .  Buna circulatie a sangelui se asigură, de asemenea prin aprovizionarea cu oxigen a celulelor organismului si  conducere a activităţii metabolice mai mari. Puteţi reduce în mod semnificativ şansa de a avea un atac de cord cu  consumul regulat al scortisorei


Folosita cu regularitate, scortisoara este un remediu pentru:
-reducerea nivelului de glucoza din sange si tratareadiabetului de tip 2,


-micsorarea nivelului de colesterol din sange,-reglarea digestiei,
-tratarea diareei,
-ameliorarea simptomelor de raceala (usoara),
-reducerea durerii provocate de artrita,
-imbunatatirea memoriei si a functiilor cognitive,
-tratarea durerilor de dinti,
-improspatarea respiratiei,
-ameliorarea durerilor de cap si a migrenelor.
 In ceea ce priveste alungarea durerilor de dinti, scortisoara si-a castigat notorietate. Durerile de dinti si frica declansata de aparatura dentistului ca seamana mai mult cu una de tortura, ii impinge pe multi romani sa stea acasa si sa-si trateze durerile asa cum stiu mai bine, decat sa apeleze la serviciile unui specialist in domeniu. Ceea ce este gresit.
Pentru aceia dintre voi, care vor ceva care nu implica durere, adica vizita cu dentistul, le-as zice ca exista ceva de moment. Iata despre ce este vorba. Amestecati cinci lingurite cu miere si o lingura cu scortisoara (pudra), apoi aplicati o cantita infima din pasta obtinuta pe dintele care va doare, de doua-trei ori pe zi. Pasta obtinuta se poate pastra intr-un recipient la temperatura camerei.
 Cum o puteti folosi contra gripei In medicina traditional chineza, scortisoara era folosita ca remediu contra gripei si racelii. Iata ce trebuie sa faceti pentru aceasta. Puneti intr-un vas cu apa(care fierbe) un betigas de scortisoara, lasati-l sa fiarba timp de 2 minute, dupa care scoateti betigasul. Apa in care a fiert scortisoara, o puteti folosi la prepararea ceaiului, cum este cel verde. Beti din acest ceai de scortisoara de doua ori pe zi, daca raceala persista mai mult de trei zile, consultati un medic.


Micsoreaza nivelul de colesterol
Nivelul ridicat de colesterol din sange este un factor declansator pentru bolile de inima, de aceea cautati sa mancati cat mai sanatos, echilibrat si sa faceti frecvent sport. Ca sa reduceti nivelul de colesterol ,pur si simplu mancati o jumatate de lingura cu scortisoara zi de zi.
Daca nu stiti cum sa folositi mai multa scortisoara in alimentatia de zi cu zi, va spun ca ceaiul ori cafeaua pot fi mult mai placute papilelor voastre gustative, daca presarati un pic de scortisoara in bautura. Iar eficienta scortisoarei in reducerea nivelului  de colesterol nu ar trebui pusa sub semnul intrebarii, intrucat marturie stau stu


Acnee
Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri, seara, inainte de culcare, si spalati-o cu apa calduta in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina. 


Artrita
Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor pe partea de corp cu probleme. Durerea cedeaza in interval de 15 minute. 
Pacientii cu artrita isi pot administra, zilnic, cate o cana de apa fierbinte, amestecata cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata. 
Intr-un studiu recent, efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra, inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri, in interval de o luna. Majoritatea acestora nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga cu mai putine dureri. 

Boli cardiovasculare 
Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti-o pe paine sau umpleti clatitele cu ea in loc de dulceata si mancati, cu regularitate, la micul dejun. Remediul reduce 
colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord. Cei care au suferit deja un atac de cord sunt sfatuiti sa urmeze acest remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac. 
Consumul regulat al combinatiei miere-scortisoara reduce dispneea si intareste ritmul cardiac. 
In America si Canada, mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina. 

Cancer

Miere si scortisoara
Studii recente efectuate in Japonia si Australia au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos, cu miere si scortisoara. Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer sunt indemnati sa ia zilnic o lingura de miere amestecata cu o lingurita de scortisoara pudra, timp de o luna, de 3 ori pe zi, in paralel cu tratamentul prescris de oncolog.

Caderea parului

Cei care au probleme cu caderea parului sau care sufera de calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra. Se frectioneaza pielea capului, lasand produsul sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul, in mod normal.
Colesterol
Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul acestuia cu 10%, in interval de 2 ore. Remediul se administreaza de 3 ori pe zi. 
Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in stare pura, consumata zilnic, la cele trei mese principale, inlatura problemele legate de colesterol. 


Cure de slabireIn fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun, si seara, inainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra, fierte intr-o cana de apa. Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii, chiar si a celor mai obeze persoane. De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva are o dieta hipercalorica. 

Deranjamente stomacale
Mierea amestecata cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale. 
In conformitate cu studiile efectuate in India si Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu scortisoara pudra, ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.

Gripa
Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de la imbolnavire. 

Halena
Primul lucru pe care il fac dimineata locuitorii din America de Sud este gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra, amestecate in apa fierbinte. Respiratia lor isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile. 

Indigestie
Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate inainte de masa inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri. 

Infectii ale pielii
Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra, pe partile afectate. 

Infectii urinare
Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere, intr-un pahar de apa calduta, si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.

Infertilitate

Medicinile alternative Yunani si Ayurveda au utilizat mierea timp de mai multe secole, pentru a fortifica sperma barbatilor. De asemenea, daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere, inainte de culcare, problema lor se va rezolva.
In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si cele care doreau fortificarea uterului, luau scortisoara pudra, timp de secole. Se ia un varf de cutit de scortisoara pudra, cu o jumatate de lingurita de miere, si se freaca gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent, pe toata durata zilei. Combinatia trebuie sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp. 
Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cand au aflat despre leacul cu miere si scortisoara, atat femeia cat si barbatul au recurs la remediul descris mai sus. Femeia a ramas insarcinata dupa cateva luni si a nascut doi gemeni la termen.

Longevitate
Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste efectele imbatranirii. Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa. Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. De asemenea, creste speranta de viata. Va veti simti mult mai tineri! 

Oboseala
Studii recente au dovedit ca zaharul continut in miere este mai folositor vitalitatii organismului. Persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara in parti egale au mai multa vitalitate si flexibilitate. Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate pe acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere intr-un pahar cu apa, presarata cu pudra de scortisoara, consumata zilnic, dimineata, dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou dupa-amiaza in jurul orei 15.00 (atunci cand vioiciunea organismului este in scadere), duce la imbunatatirea vitalitatii organismului, in interval de o saptamana.


Pierderea auzului
Mierea cu scortisoara pudra luata zilnic, in cantitati egale, duce la refacerea auzului.

Sistemul imunitar


Scortisoara pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale. La randul ei, mierea contine diferite vitamine si fier in cantitati mari.
E de la sine inteles ca unirea lor da putere, ca amestecul de miere si scortisoara intareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.

    Un comentariu:

    1. Puteti sa descoperiti foarte multe lucruri interesante despre scortisoara pe http://www.impenetrabil.ro/2013/05/scortisoara.html

      RăspundețiȘtergere